Nici o imagine

Biografie

Chitarist, lider de trupa producator muzical, compozitor, session musician, with Greek origins Mihail Vlahopol - este bine cunoscut ca si  Mike sau “Sharky”.

Mike s-a nascut in Decembrie 1970.

A inceput sa cinte la chitara pe cind avea doar 15 ani (1985 - 1986), cind tatal sau i-a facut cadou o chitara acustica ruseasca cu 7 coarde care a costat 50 LEI (about 3 US dollars).
Si-a batut capul singur datorita lipsei materialelor didactice de orice fel si apoi la scurt timp s-a imprietenit cu mari muzicieni ai vremii cum ar fi: Laur Simniceanu - Rosu si Negru, Cristi Marinescu -
Rosu si Negru, Fisa - Rosu si Negru, Florin Ionescu - tobe, Adrian Ordeanu - Compact, Lelut - Compact, Teo Peter - Compact, Sorin Chifiriuc - Roata, Liviu Tudan - Rosu si Negru si multi altii.

         Cu prima trupa din liceu a cintat hard rock iar apoi in timp, Heavy Metal si Progresiv rock. Doar in 1996 "A ajuns la Rascruce unde s- aintilnit cu blues-ul", cind a fost invitat la un Jam-Session cu mai mult muzicieni de la trupe cunoscute, cu ocazia unor petreceri a Craciunului ai a Anului Nou..

Mike are o statura impozanta cu o remercabila prezenta scenica si nu de putine ori cu un "look" American. Datorita dezinvolturii sale de pe scena, Mike poate face de cele mai multe ori ca atit el cit si publicul sau sa danseze chiar si pe mese. Avind posibilitati tehnice muzicale performante in stiluri cum ar fi rock, blues, funk si pop, l-au ajutat de-a lungul timpului sa devina o persona cu o expunere destul de regulata atit in media din Romania dar si in mai multe publicatii internationale.

A aparut in articole din presa He has appeared in feature articles, not only in the music press, but in the biggest news papers Romania has such as: “Romania Libera”, “Evenimentul zilei”, “Evenimentul Muzical”, “National”, “Libertatea”, “Cotidianul”, “V.I.P. – magazin”, “Capital”, “Vox Pop Rock”, Adevarul, Adevarul de seara, La Strada, 7 Plus, Bravo,

si in publicatii internationale:
- Adesmeftos, The New Creation, Indianapolis Star (SUA)
and few others.

Cu aproape 30 de ani de experienta in diferite trupe Romanesti, Mike a reusit sa-si porneasca primul proiect ca si lider de trupa in anul 1993 cind a fondat prima trupa de Rock Crestin (White Metal) din Romania. “…Of The Lord!” Prima trupa de Rock Crestin a debutat la doar 4-5 luni de la infiintare in cadrul turneului Manic Depression Tour unde a deschis de fiecare deta concertele pentru Schnitt Acht si Garden of Eden.

Dupa revolutia din 1989 in timp ce incepea primul proiect propriu, a fost captat de sunet si frecvente si datorita cunostintelor pe care le-a acumulat a reusit sa lucreze cu mai multe echipe care au adus in Romania mari artisti Internationali precum:

1993:               Backstage Coordinator for THE SCORPIONS

1994                Backstage Coordinator for Uriah Heep

1995                Backstage Coordinator for Deep Purple

1996                Backstage Coordinator for MICHAEL JACKSON “History ‘96 World Tour”

1997:               Backstage Coordinator for WHITESNAKE ‘97 “Restless Heart Tour”

1999:               Backstage Coordinator for JULIO IGLESIAS

2000:               Backstage Coordinator for STEVE VAI – “THE ULTRA ZONE - tour”

2009:               Backstage Coordinator for STEVE VAI – “THE ULTRA ZONE - tour”

Enrique Iglesias, Garden of Eden, Schicht Acht, Tiamat and few others.

 

Probabil unele dintre cele mai frumoase momente ale carierei sale au fost cind a reusit sa petreaca timp personal cu o parte din artistii sai preferati: Jennifer Batten (guitar player of Michael Jackson), David Cloverdale (Whitesnake), Steve Vai, Mike Kenelly, Mike Mangini, Dean Wiliams, Steve Clark, Marco Mendozza, Victor Wooten, Billy Sheehan, Steve Clark, Gary Grainger, Mike Terana, Herman Rarebell, Rick Latham and few others.

 

Jennifer si Steve l-au incurajat la vremea respectiva si a reusit sa primeasca de la acestia citeva sfaturi practice.

 

Chiar mai mult Steve Vai s-a distrat cind a trebuit sa semneze una din chitarele lui Mike cu o surubelnita. (Steve s-a distrat copios facind acel lucru)

 

Mike a avut ocazia de mai multe ori sa aibe show-uri la radio atit in Romania cit si in Cipru.

 

Accesări: 3044